V TV se neříká: Od Fialy natvrdo, jak nakonec dopadne Ukrajina

22.01.2024 13:02 | Zprávy

Boj do osvobození celého území Ukrajiny? Tak probíhající válku vnímá prezident napadené země Volodymyr Zelenskyj. Čtenáři ParlamentníchListů.cz z odborných kruhů však redakci upozornili na dva měsíce starý rozhovor poradce pro národní bezpečnost premiéra Petra Fialy, diplomata a pedagoga Tomáše Pojara. A ten to vidí jinak. Ukrajina, jejíž část bude dlouhodobě okupovaná Ruskem, může dle něj dopadnout jako Západní Německo, tedy včetně členství v EU a NATO. Pojar zmínil i kyperskou variantu. „Máte mnoho takovýchto příkladů ve světě, každý je trochu specifický. Ale to, že se tam ustálí nějaká frontová linie a bude příměří, je možné. Mírovou dohodu neočekávejme,“ uvedl.

V TV se neříká: Od Fialy natvrdo, jak nakonec dopadne Ukrajina
Foto: X
Popisek: Petr Fiala a Tomáš Pojar

Scénář, že by Ukrajina dobyla zpátky území, které je v současné době obsazeno Ruskou federací, je čím dál tím méně pravděpodobný. Nicméně, stále se jedná o oficiální cíl jak Ukrajiny, tak jejích spojenců. A tak je i prodáván veřejnosti, zejména českou vládou. Proto je zajímavé, co pro slovenský deník Postoj uvedl poradce premiéra v otázkách bezpečnosti, Tomáš Pojar.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Vanda Efnerová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Rusko je zjevně takové, jaké si jej USA a celý západ dělá, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseVlastimil Dorotík , 22.01.2024 13:46:01
USA zjevně způsobily, že Rusko je dnes jako probuzený a vypuštěný Kraken, kterého zpět do klece jen tak lehce nikdo nezažene. Je zjevné, že pokud bude Rusko existovat, tak Ukrajina, ani jen její část do NATO nikdy nevstoupí. I kdyby se Ruská armáda zastavila u Dněpru, vůbec nemusí být na slovenských hranicích, tak ten zbytek Ukrajiny si udrží pod svou kontrolou - prostředky na to má. A pokud naší vládní komedianti nepřestanou proti Rusku vysírat a urážet jej, tak zjevně má prostředky i na to, aby jim to bylo vysvětleno. Rusko je zjevně takové, jaké si jej USA a celý západ dělá.

|  24 |  0

Další články z rubriky

Protizákonná pomoc Ukrajině. Slovenský skandál doléhá na Černochovou

10:42 Protizákonná pomoc Ukrajině. Slovenský skandál doléhá na Černochovou

Na Slovensku se bude řešit postup bývalého ministra obrany Jaroslava Nadě. Ten prosadil předání třin…